YAZ OKULU ETKİNLİKLERİ || YAZ OKULU || BABALAR GÜNÜ || Ns Artist || Şefler Yarışıyor || Ramazan Ayı Hasat Ayıdır ||

Teknoloji ve İnovasyon Atölyesi

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ  (ROBOTİK KODLAMA)

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersinde her çocuğun kendine özgü yeteneklerini ve bilişsel yeterliliği dikkate alınarak öğrenci merkezli yaklaşımlarımızla çocuğun yetenekleri doğrultusunda bu yeteneklerin beceriye dönüştürmesinde kılavuzluk yapmaktayız. Bu ders kapsamında öğrencilerden; bilgi ve iletişim teknolojilerinin doğru ve güvenli biçimde kullanabilmesi, bu konuda olumlu tutum geliştirebilmesi, bilişim teknolojilerini kullanarak iletişim kurması, bilgi paylaşması, kendini ifade etmesi, araştırma yapabilmesi, bilgiyi yapılandırabilmesi, işbirlikli çalışmayı gerçekleştirebilmesi beklenmektedir.

Herhangi bir probleme karşı duyarlı ve çözümcü insanlar yetiştirmeyi ilke edinmiş kurumuz 1. sınıftan 8. sınıfa kadar kodlama eğitimi vermektedir. Kodlamadaki düşünme tarzı; mantıksal yaklaşımı, verileri analiz ve organize etmeyi, sorunları küçük ve yönetilebilir parçalara bölerek çözmeyi gerektirir. Diğer bir deyişle kodlama, matematiksel düşüncenin gerçek hayatta öğretilme yoludur.

Programlama = Daha İyi Matematik Becerisi + Eğlence

İşte tam bu noktada okulumuz öğrencileriyle birlikte programlama üzerinde çokça durmakta ve onların matematiksel becerileri geliştirilmeye çalışmaktadır. Okulumuzdaki teknoloji ve inovasyon atölyesinde 3D yazıcıyı kullanarak hayal güçleriyle tasarladıkları ürünler somutlaştırılmaktadır.

Tüm çocukların hayallerini kodlamalarına izin verelim.

1.SCRACH İLE UÇAN KUŞ

Çocuklar kendi Algoritmalarını yazabilir.  Öğrencilere kodlama terimlerinden olan algoritma ve sıralama ifadeleri öğretmek amacıyla “robotun kontrolü sende” etkinliği düzenlenir.

2. IŞIK ÇARKI: Scrach ile SA4 Programını birlikte kullanmayı öğrenir.