Değerler Eğitimi

NS Eğitim Kurumları olarak öğrencilerimizin değerler eğitimini Kur’an-ı Kerim ışığında bütün bir yıl boyunca içselleştirmelerini, yaşayarak öğrenmenin fevkalade etkisi düşünerek interaktif  öğrenme ile özümsemelerini sağlıyoruz. Değerler eğitimi verirken çocuğumuza onun ne kadar değerli olduğunu, yaratılanların en şereflisi olduğunu ve  Allah’ın çocukları sonsuz, koşulsuz sevdiğini her durumda ifade ediyoruz. Yüce yaratıcımızın alemlere rahmet olarak gönderdiği Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)’in güzel ahlakını ve değerli sünnetlerini çocuklarımıza sevdirerek öğretiyoruz.

Bizler mutluluk kaynağı dinimizi en güzel şekilde öğretmeyi, yaşam tarzımız haline getirmeyi ve dünyaya farklı bakan, farkındalık bilinci kazanmış, şükreden-tefekkür eden, çalışkan, vefalı, vicdanlı, merhametli, güzel ahlaklı insanlar yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu niyetle çıktığımız yolda biliyoruz ki yetiştirdiğimiz sadece bir çocuk değil bir toplumdur. Bu yüzdende toplumun ve nesillerin huzurlu ve mutlu bir yaşam sürebilmesi için her bir bireyin insana, doğaya, kültürüne saygılı, iyiliği seven ve iyilik yapmak için yarışan, hakkı gözetip adil olan,  görev ve sorumluluklarının bilincinde olması gerekir.

İnteraktif öğrenme ile Bal Atölyemizde  çocuklarımızın kişiliklerini olumlu yönde destekleyecek  (Sevgi-Merhamet-Saygı-Hoşgörü- Sorumluluk-Adalet-Yardımlaşma ve Paylaşma-Sabır-Doğruluk-İyilik ) değerlerimizi dramalarla, fırsat eğitimleriyle ; yaşayarak ve uygulayarak pekiştiriyoruz. Yine onlara bu güzel değerleri verirken şevkatli, narin ve nazik yaklaşarak kalplerine sevgi tohumları ekiyoruz ki zamanı gelince filizlenip fidana dönüştüğünde güzel meyveler verebilsin. Bu yüzden büyüyüp varlığı büyütecek fidanlar yetiştirmek bizim en temel vazifemiz. Bunun yanında, hayatımızın rehberi bizlere doğru yolu gösteren kitabımız Kuran-ı Kerim’i en güzel şekilde okuma, anlama ve hissetmelerini sağlamak adına her çocuğun kendi bilişsel seviyesine göre, birebir Kur’an-ı Kerim eğitimi veriyoruz. Aynı zamanda seminerler, aileye yönelik etkinlikler, günlük hayatta uygulamalarla çocuklarımız ve ailelerimizle bir çok şeyi birlikte öğreniyor ve emin adımlarla ilerliyoruz.