Covid Tedbirleri ve Eylem Planı

ÖZEL NARİN SEVGİLER İLKOKULU VE ORTAOKULU

SALGIN HASTALIK (COVİD-19 ) TEDBİRLERİ KAPSAMINDA OKULUMUZDA ALINAN ÖNLEMLER:

• Okulumuzda Covid-19  Komisyonu oluşturulmuştur. Bu komisyonun görevi, gerekli bütün önlemleri almak ve bu önlemlerin uygulanmasını kontrol etmektir.
  • Tüm idareci,öğretmen, öğrenci ve personelin maske takması zorunludur.
  • Okul giriş ve çıkışları, sınıf girişleri, teneffüs, okul bahçesi ve yemekhane gibi toplu bulunulan yerlerde, gerekli işaretlemelerle ve uyarı levhalarıyla da belirtilen, sosyal mesafeye dikkat edilmesi gerekmektedir.
  • Ders programları,  alınan önlemler kapsamında güncellenerek hazırlanmıştır.
  • Okulumuzun girişinden başlamak üzere gerekli ve ulaşabilir yerlere el dezenfektanı yerleştirilmiştir.
  • Okulumuza alınan 2 adet buharlı dezenfektan makinesi ile her akşam tüm okul binası dezenfekte edilmektedir.
  • Öğretmenlerimiz öğrencilerimizi devamlı olarak gözlemlemekte, gerekli kurallara uymaları konusunda uyarılarda bulunmaktadır.
  • Öğretmenler ders giriş ve çıkışlarında hijyeni sağlayacak şekilde gerekli tedbirleri( el yıkama vb.) almaktadır.
  • Dersler sırasında öğrenciler yüz yüze gelmeyecek şekilde çapraz oturma düzeni sağlanır.
  • Kitap, kalem  vb. eğitim materyallerinin kişiye özel olması ve öğrenciler arası materyal alışverişi yapılmaması sağlanır.
  • Sanat, müzik, beden eğitimi gibi derslerde sosyal mesafenin korunmasına dikkat edilir.
  • Öğretmenler Odasında da maske, dezenfektan, mesafe kulalarına aynı şekilde dikkat edilir.
  • Velilerimiz, okulumuzda alınan tedbirler kapsamında, okula kabul edilmemektedir.
  • Tuvalet ve lavabolarda gerekli hijyen tedbirleri  alınır.
  • Okul  servislerinde gerekli mesafeye uyulması, el dezenfektanı kullanılması ve öğrencinin her gün ayı yerde oturması sağlanır. Araçlar düzenli olarak dezenfekte  edilir.
  • Rehberlik Servisi MEB tarafından belirtilen takvim doğrultusunda oluşturulan psikososyal destek hizmetleri ne uygun eğitim çalışmaları yapar.

COVİD-19 KOMİSYONU

KOMİSYON BAŞKANI

NECATİ KARAYEL

Okul Müdürü